S.S.S.

Nadir KIRLIKOVALI

Sık sorulan soruları yanıtlıyor.

Gayrimenkul Danışmanlığı
Kimler gayrimenkul danışmanı olabilir?

22-70 yaş gibi büyük bir yaş aralığında cinsiyet ayrımı gözetmeden öğrenmeye açık kendisi için çalışarak geleceğini ve kazancını kontrol etmek isteyen, mesai saatlerini kendisi belirlemek isteyen iletişimi ve insan ilişkileri ile özgüveni yüksek, hedefleri olan, kariyerine gayrimenkul sektöründe devam etmek isteyen, profesyonel eğitim almak isteyen ve hedefleri olan herkes gayrimenkul danışmanı olabilir.

Gayrimenkul danışmanlığı işinin avantajları nelerdir?

İnternet ve teknoloji sayesinde ofiste çalışmanın zorunlu olmadığı özgür "freelance" meslekler günümüzde oldukça popüler. Öyle ki, teknolojideki yenilikler genellikle bu meslekler için yapılıyor. Böylece çoğu kişi, kapalı ofislerde stres altında çalışmak yerine, özgür danışmanlık işlerine geçiyorlar. Teknoloji ile özgürlük yanında ayrıca prestij kazanan gayrimenkul danışmanlığı işinde siz de artık amaçlarınıza daha hızlı yaklaşabilirsiniz.

Gayrimenkul danışmanlığı maaşlı bir iş midir?

Gayrimenkul danışmanlığı maaşlı bir iş değil, kendi kazancınızı istediğiniz oranda yaratmanıza fırsat veren bir iş olanağıdır. Kariyerinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız, maaşlı işlerdeki yüksek performansla aynı maaş yerine sınırsız kazanç sağlayabilme imkanı sunabilmektedir.

Gayrimenkul danışmanlığı zamanlı bir iş midir?

Gayrimenkul danışmanlığında çalışma planınızı ve saatlerinizi kendiniz kontrol edersiniz. Bu özelliği en çok tercih sebeplerinden biridir.

İş ortaklığı sözleşmemizin imzalanmasından sonra süreç nasıl işliyor?

İşe kabul edilen gayrimenkul danışman adayları her ay İstanbul ve Ankara’da, 2-3 ayda bir İzmir’de açılan ‘KARİYERİNİZ’ eğitimine katılıp, sertifikalarını aldıktan sonra ve ofis üyeliklerini aktif hale getirdikten sonra çalışmalarına başlayabilirler.

Bu eğitimler ücretli mi?

Remax Türkiye tarafından düzenlenen bu eğitimler alanında en iyi eğitmenler tarafından verilmekte olup, bu eğitimler için Remax Türkiye’ye eğitim ücreti ödenmektedir.

Böyle bir planım olsa bile bu sektörde bir çok firma var. Neden Remax’ı tercih edeyim?

Remax Türkiye'de 257 ofis 2700 97 ülkede 100.000'i aşkın servet yönetmeni ile hem ciro hem de işlem sayısında sektörünün lideri kurumsal bir firma. Yatırımcılar veya ihtiyaç sahipleri Servet'lerini (küçük büyük farketmez, emekle kazanılmış tüm para kişinin servetidir) güvenilir, herhangi bir memnuniyetsizlikte muhattap bularak haklarını arayabilecekleri kişi veya kurum ararlar.

Remax ofisleri merkezden mi yönetilmektedir?

Remax ofisleri frenchise işletmelerden oluşmaktadır. Kurumsallığın vermiş olduğu ortak anayasa ve etik kurallar ile hareket etmek ile yükümlü frenchise işletmelerdir. Remax Pasha gibi birden fazla ofis ile tek bir grup olarak da güç birliği yapılabilmektedir. Remax pasha Kuşadası, Davutlar Bodrum İzmir Aydın ve İstanbul olarak 7 ofis 152 servet yönetmeni ile sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor.

Emlakçılar ile kurumsal gayrimenkul firmaları arasındaki farklar neler?

Toplumda Emlakçılık genel bir tanım gibi durmaktadır. Ancak sektörde mahallemizdeki veya münferit olarak açılmış emlak ofisleri, yerel ve uluslararası kurumsal gayrimenkul firmaları bulunmaktadır. Bu iki grubunfarklarının başında Remax gibi kurumsal gayrimenkul firmalarının vizyon ve misyonları ilebelirli kural ve standartlara bağlı kalarak çalışıyor olmaları gelmektedir. Ayrıca ülke ve globalde teknoloji ağı ile birbirine bağlı olması iletişim ve satışınhızlı ve şeffaf olmasını sağlamaktadır. Etki çevreleri de belirgin avantajlarındandır.

Benim gayrimenkul sektöründe hiç tecrübem yok. Nasıl bir yol izlemeliyim?

İş hayatında hangi sektör olursa olsun en sık karşılaştığımız kriterlerin başında belirli bir zaman ve tecrübe istemeleri. Bu kriteri duyduğumuzda aklımıza ilk gelen "Bana ilk fırsatı kimse vermez ise ben nasıl tecrübe kazanabilirim?" olmuyor mu?

Remax pasha Group olarak recruit ettiğimiz adaylarımızdan yaş, dil, tecrübe, cinsiyetten önce kişisel özellik yetkinlik ve değerlerine bakılmaktadır. Tabiki yaş, dil, tecrübe gibi kriterler iş yapış şekillerini etkileyerek daha hızlı yol alınmasını sağlayacak etkenler ancak tercih sebepleri değil.

Şahıs şirketi nedir?

Birey olarak kurulan küçük çaplı olan şirketlere şahıs şirketi adı verilmektedir. Diğer şirketlere göre daha kolay kurulmaktadır ve buna paralel olarak maliyeti de azdır.

Şahıs şirketi kurmanın süresi ve maliyeti nedir? Avantajları nelerdir?

Şahıs şirketi kurmak tahmini olarak 300-500 TL ile kurulabilmektedir. Gerekli evraklar ile 1 gün içerisinde başvuru süreci tamamlanabilmektedir. Şirket adresi olarak hane nizi gösterebilirsiniz. Yapılan ev ve araç yakıtı, araç bakımı, elektrik, su gibi temel giderleri masraf olarak matrahınızdan düşürebilme imkanınız görülen bazı avantajlarından. Bkz: http://www.neticaret.com.tr/blog/sahis-sirketi-nasil-acilir

SSK'lıyım günümü doldurdum. Yaşımı bekliyorum. Şirket kurmam emekli maaşımı olumsuz etkiler mi?

Şirket kurulması, Bağkur veya SSK'lı olarak çalışıyor olmanız bir önceki priminizden az olmamak kaydı ile ödemeye devam ettiğiniz sürece etkilenmemektedir. Hatta primlerinizi arttırarak ömür boyunca alacağınız emekli maaş tutarınızı arttırabilme şansınızda bulunmaktadır.

Emekli maaşı alıyorum. Şirket kurmam maaşımda kesintiye sebep olur mu?

2016 yılında yönetmeliğin değişmesi ile çalışan emeklilerde emekli maaşından kesinti yapılmamaktadır.

Neden şirket kurmalıyım?

Verilen danışmanlık hizmeti karşılığında alınan hizmet bedeli için vergilendirilebilmesi adına fatura kesilmesi gerekmektedir.

Ekonomideki dalgalanma gayrimenkul sektörünü nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul sektörü ekonomideki olumlu veya olumsuz dalgalanmalardan en az etkilenen sektörlerdendir. Zaman zaman İnşaat sektörünün küçülmesine bakılmaksızın gayrimenkul işlem sayısında stabilite veya artış görülebilmektedir.

Kimler gayrimenkul arayışındadır?
  • Tayin ile gelen meslek grubu üyeleri,(asker,öğretmen.doktor,memur,asistan vb)
  • Öğrenciler (farklı şehirlerde okul kazanılması,ayrı eve çıkma talebi)
  • Yatırım yapmak isteyen
  • Kariyer planlaması nedeniyle iş veya pozisyon değişikliği
  • Yazlık, kışlık, bağ evi gibi
  • Çevre etkileri
  • Sosyo kültürel yapı değişikliği
  • Evcil hayvan sevgisi
  • İş kurmak isteyen
  • Evlenmek
  • Boşanmak
  • Emeklilik hayalleri

Sorunuza yanıt bulamadınız mı?

Gelin aklınızdaki tüm soru işaretlerini birlikte kaldıralım.

Hemen arayın